Geplaatst op 2 reacties

‘De tovenaar van de Nederpop’ op herhaling op vrijdag 30 augustus

still uit documentaire De tovenaar van de Nederpop

De documentaire ‘De tovenaar van de Nederpop’ wordt op vrijdag 30 augustus om 14.05 uur op NPO 2 in het programma Het Uur van de Wolf herhaald.

Robert Jan Stips was het kloppend hart van Supersister en speelde in Golden Earring, waar hij vioolpartijen voor componeerde. Hij scoorde met Freek de Jonge een nummer 1-hit, produceerde Gruppo Sportivo en was de eerste in Nederland die met samples begon in de band Nits. Nu zit hij vijftig jaar in het vak. Portret van Robert Jan Stips, de tovenaar van de Nederpop. Met zijn muzikale vrienden maakt hij een spannende nieuwe plaat à la Supersister. Grote vraag: Waarom is zo’n geweldige muzikant onbekend bij het grote publiek? Met o.a. Bart Chabot, Anton Corbijn, Henk Hofstede, Cesar Zuiderwijk en Freek de Jonge.

2 gedachten over “‘De tovenaar van de Nederpop’ op herhaling op vrijdag 30 augustus

  1. Gaaf!xxx x

  2. Zo’n mooie docu, moest ook huilen toen ze je om Sacha vroegen…..xxxxxx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *