SUPERSISTER

Official site

This is no good news…

Supersisters and brothers

Supersisters and brothers

This is no good news…
Since July 20th, wednesday morning,  our dear friend bass player Ron van Eck is no longer with us.  After several years of heavy health struggling his body ‘simply’  had to give up – the end was reached. The end of his working so hard and so patiently on recovering, which even one day resulted in the fact that he picked up the bass guitar again.  Supersister even started to rehearse – very cautiously –  we had high hopes to be able to play Nearfest ’11 after also completing a short TV appearance in September ‘10.
Sadly enough we had to cancel all this shortly after : Ron suddenly suffered from significant fall-back. It seemed as if Ron had to start all over again – which he did, as he had done everything before, utmost bravely, but as we know now, half a year later: in vain…

Ron was Supersister’s architect and philosopher – without him it would have been something else completely, as well musically as lyric-wise.  We sure will miss him badly, our dear music mate and friend with whom we went through so many stages in life together.

Bye bye Ron, thank you for all your notes, words, ideas… our Red Giant !

 

 

 

 

 

 

Posted in News 3 years, 10 months ago at 11:49 pm.

15 comments

15 Replies

 1. after french pianist Francois Cahen last week this is again very sad news for the music community. sorry times. how old was Ron, what year of birth? condolences to all friends and family. his music lives on!

 2. Ron de Bruijn Jul 27th 2011

  wat een verschrikkelijk nieuws om te moeten horen dat Ron van Eck er niet meer is … Ik ben er kapot van, die aardige Ron, mijn naamgenoot, die geweldige bassist … ik heb er geen woorden voor …
  Veel kracht en sterkte voor de familie en de boys! Ron rust zacht en bedankt voor al het mooie wat je ons gegeven hebt!!!!

 3. Brian Kuin Aug 2nd 2011

  Very, very sad news, my heart goes out to Ron’s family.
  I was fortunate to see Supersister during their 2000 tour and I still regularly listen to the old albums, Ron and the band have brought me great joy over the years, thanks for that.

 4. A sad news indeed. Eternal love for Ron and hard loss to music. Your style will always be with us. Descansa en paz Ron.

 5. Terug van vakantie, even kijken, wham! Dat hakt erin. Veel sterkte voor familie en vrienden en alle supersisterfans. Ron bedankt, voor teksten en muziek. Supersister zonder jou is ondenkbaar.

 6. Hier een fan van het eerste uur. Supersister begin jaren 70 regelmatig live gezien, daarna hun muziek decannia lang uit het oog verloren en sinds 2 weken weer helemaal her-ontdekt omdat ik mijn lp’s en oude pick-up weer op zolder vond. Ook meteen de dvd sweet OK supersitser aangeschaft en de stille hoop de mannen nog ooit samen te zien spelen………….
  Hoe groot was mijn teleurstelling te moeten lezen dat Sacha inmiddels is overleden en sinds vorige week hoorde ik het trieste nieuws van Ron. Deze donderslag zal nog lang nadreunen. Heel veel sterkte voor alle mensen die hen na aan het hart liggen.
  Bedankt mannen voor jullie geweldige muzikale bijdrage!

 7. Gus Bolden Aug 24th 2011

  Te jong. Fine bassplayer, good guy!

 8. Theo Huberts Aug 29th 2011

  We zijn nu een maand verder. Denk nog elke dag aan hem. 1 van mijn helden is overleden. Sterkte voor familie en vrienden.

 9. Fabrizio Ferrari Oct 12th 2011

  Very sad to loose so a important musician….
  condolences to all friends and family.

 10. Karla Castro May 16th 2012

  Sad to know this at these days…:(

 11. Juvenal Aragon Sep 29th 2012

  Supersister ha quedado a la mitad con la irreparable perdida de su estupendo bajista. Un tipo muy agradable a quien conoci personalmente en el Progfest, una experiencia vital para mi aficionado de siempre a la banda. Sin embargo, fue en el escenario done dejo las huellas imborrables con su caracteristico estilo que aun tengo en mi mente pues en ella todavia retumba su bajo en el fragmento previo al final de Pudding en Gisteren. Descanse en paz, saludos a Sacha.

 12. De Giant Trinity Composite is deels ontwikkeld in de windtunnel, bewezen op de wegen rond Kona op Hawaii. Met deze fiets geef je jezelf het ultieme voordeel in de race tegen de klok. Jarenlang technisch onderzoek, windtunnel analyses, en feedback van de beste atleten. Het frame is gemaakt van Advanced Sl-grade composite en radicaal gevormd om de wind te verslaan. De AeroDrive stuurpen/stuur-combinatie is vaak geimiteerd maar nooit echt gekopieerd. De geintegreerde SpeedControl remmen zijn geintegreerd om het gladde profiel te handhaven. En over efficient gesproken – elke trap op de pedalen wordt gemaximaliseerd door het superstijve PowerCore bottom bracket.

 13. It’s truly a great and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
  mulberry udsalg http://www.gavevind.dk/

 14. I have recently started a site, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.


Leave a Reply